Teen Challenge

2011-ben a mi szolgálatunk is részévé vált a nemzetközi Teen Challenge keresztény missziós közösségnek.

A Teen Challenge-et (TC) David Wilkerson, a vidéki prédikátor, alapította 1958-ban, New Yorkban. Miután olvasott egy New York-i bandagyilkosság peréről, fogalmazódott meg benne a kérdés: „Miért nem segít valaki ezeknek a fiataloknak?” Imádkozni kezdett. A hosszú imádságokból született a TC.

New Yorkba utazott, hogy fellebbezzen a bíróságon a bandatagok ügyében, de kidobták a teremből. Ez az esemény azonban kaput nyitott számára a bandák felé. Barátjukká vált, ő lett a „bandaprédikátor”. Egy, a St. Nikolas Arénában tartott evangelizáció során tért meg Nicky Cruz számos más Mau Mau bandataggal egyetemben. Az imádság szülési fájdalmai meghozták eredményüket a város utcáin.

A TC története ’Kereszt az aszfaltdzsungelben” címmel jelent meg, 25 nyelvre fordították le, és 12 millió példányban kelt el. David Wilkerson még több, mint 16 könyvet írt, és számos 16 mm-es filmet alkotott. 2011-ben autóbalesetben halt meg. Munkássága milliónyi ember életére lett hatással. Rengetegen, akik soha nem is találkoztak vele, szabadultak és gyógyultak meg a világ minden táján a Teen Challenge missziónak köszönhetően.

A TC New Yorkból Amerika és a világ más részeire is átterjedt. Az Eurázsiai TC, amely szolgálata Európára és a Közel-Keletre terjed ki, 1969-ben indult útjára Hágában. Ma a legtöbb európai, néhány közel-keleti és dél ázsiai országban működik.